fbpx

Compare Properties Title

Сравни
Можете да сравните само 4 имота, всяки добавен новаимот ще замени първя от сравнението.

Блог

Правила за Успешна Продажба на Имота Ви

Може би сте купували и продавали имоти и преди и знаете кое е важно, за да получите най-високата цена за жилището си. А може би това е първият път, в който продавате имот.

Независимо от това, важно е да получите най-добрата цена за жилището си. Не е достатъчно да сложите ароматизатор, за да мирише къщата приятно, да поставите свежи цветя във ваза или да посадите такива около къщата. Това са типичните техники, които повечето продавачи използват.

Няколко Съвета от Finansimo

Ето няколко съвета, които рядко се споменават при  избор на имот, но които просто биха могли да направят имота ви изключително атрактивен.

Първото впечатление

Първите впечатления имат значение, поради което трябва да помислите как изглежда входа на жилището ви. Боядисана ли е входната врата? Пощенската кутия на входа чиста ли е. Площадката пред жилището подържана ли е? Съвсем малка инвестиция в подобряване вида на помещенията, които клиентите виждат първо може да даде предимство на имота ви.

Не забравяйте да изброите екстрите на къщата

Чувствителното към движението външно осветление, автоматичената гаражна врата, система за сигурност, активирана от телефон, или камерата-звънец на вратата, филтрите за пречистване на вода, модерната енергоспестяваще отоплителна система могат да накарат купувачите да усетят че продавачът се е погрижил за тях и с това да повишават цената на жилището.

Опишете квартала

Предлагайки имота, не забравяйте да добавите в обявата списъка с важни места в близост. Споменете популярно квартално кафене, най-добрия рибен ресторант наблизо или парка зад ъгъла. Никой не знае тези подробности по-добре от вас, собственикът на жилището. Помислете за всичко интересно, което можете да направите във вашия квартал – близостта му до спорта зала, историческа забележителност или обществения транспорт. Най-малкият детайл може да привлече купувач с тийнейджър, куче или ценители на изкуството.

Използвайте стаите по предназначение

Ако използвате трапезарията за детска стая за игра или ако кабинета е празен, защото нямате нужда от него, погрижете се преди представяна на имота на пазара, да възстановите първоначалното предназначение на стаите. Купувачите искат да видят пространството, използвано по традиционен начин – с трапезна маса в трапезарията, бюро и стол в кабинета – да си представят, че живеят там.

Оправете банята

Практиката показва, че най-добрата цена се постигат за жилища с ремонтирана баня. Направете макар козметичен ремонт на банята и цялото жилище ке ще получи коренно нов вид. Само няколкостотин лева за ремонт на банята могат да изпратят жилището в съвсем различен ценови сегмент. Баните и кухните продават къщи и всяко малко подобрение, което прави тези стаи по-модерни, прави огромна разлика.

Цената на имота

Данни показват, че ако обявите имота на цена с 10% под пазарните нива, ще привлечете 75% от всички потенциални купувачите, срещу само 30%, ако го обявите на цена с 10% над пазарната стойност. И все пак продавачите се опасяват, че ако не оставят място за допълнителна отстъпки и договаряне, оставят пари на масата, което не е вярно. Всъщност купувачите често са мотивирани да наддават, като виждат други желаещи да купят имота, което обикновено води до сключване на сдулка на цена над пазарната стойност.

Данни показват, че ако обявите имота на цена с 10% под пазарните нива, ще привлечете 75% от всички потенциални купувачите, срещу само 30%, ако го обявите на цена с 10% над пазарната стойност.

Публикувайте видео тур на имота

Повечето имоти имат страхотни снимки и фантастични описания. Но заснемането на видео обиколка на имота е евтино, може да се извърши от любител и е новост, която ще привлече купувачите. Ако клипът е добре направен, той ще покаже точно същите неща, които купувачът би видял влизайки в имота сам.