fbpx

Compare Properties Title

Сравни
Можете да сравните само 4 имота, всяки добавен новаимот ще замени първя от сравнението.

Блог

Договор за наем – на какво е важно да обърнем внимание?

Намерили сте перфектния имот, който искате да наемете? Или може би най-накрая сте решили да отдадете имота си под наем. Какво следва?

Ние сме тук, за да помогнем в тази ситуация.

Добре изработеният договор за наем трябва да е от полза и за двете страни – наемодателя и наемателя. Преди всичко това е изключително важен инструмент за комуникация, който трябва да настрои и двамата за дългосрочен успех.

Ето нашите най-добри три съвета за превръщането на вашето споразумение за наем във възможна ситуация.

1.Потърсете съвет от експерти.

Договорът за наем може да бъде доста сложен правен документ. Има какво да се обмисли както от страна на наемодателя, така и от наемателя. От която и страна в монетата да се намирате, горещо ви съветваме да получите съвет от точните хора.

Преговорите, които предхождат вашия договор за наем, ще поставят основата за бъдещите ви отношения с другата страна. Освен това, вие искате да сте сигурни, че не подписвате лист хартия, който ще ви преследва в бъдеще.

Опитен агент за отдаване под наем на имоти винаги ще бъде една крачка пред вас, защото те са пазарни експерти и са били участници в многобройни преговори и сделки, така че те могат ясно да обяснят възможностите, които имате пред вас.

Представяйки на вашия агент вашите приоритети и нужди, вие сте сигурни, че евентуалното черно-бяло споразумение е в добри ръце.

2. Бъдете конкретни

Седнете с химикалка, хартия и силна чаша кафе и започнете да изброявате своите дългосрочни цели. Споразумението ви за наем на жилище или офис трябва да бъде пълно и точно и това е нещо, което трябва да получите още от самото начало.

Изговоерете с вашия брокер списака ви. Това са няколко неща, които трябва да имате предвид:

  • Срок на наемане (например срочен договор )
  • Начални и крайни дати
  • Имена на жителите и наемодателя
  • Сума за наем и такси за забава
  • График за наем и инструкции за плащане
  • Депозит (сума и процес на плащане / възстановяване на суми)
  • Комунални услуги (например да бъдат включени в наема или не)
  • Поддръжка (например кой се грижи за ремонти)
  • Допълнителни такси
  • Изисквания за домашни любимци
3. Добро отношение

И преместването, и отдаването под наем на имот могат да бъдат стресиращи процеси.

Домакинът ви е човекът, който ще реши дали са позволени или не домашни любимци и вероятно с когото ще се занимавате, когато нещата не са както трябва с вашия наем.

Като наемодател се доверявате на наемателя си със собствеността си, добрите взаимоотношения биха могли да направят разлика между договорките.

Улеснете нещата, като се сближите с наемателя / наемодателя си с дружелюбност, учтивост и позитивност. И най-важното – слушайте. В дългосровен плана това е още по-важно.

Не трябва да се забравя обаче за отношенията ви с вашия брокер. Това е човекът, който би могъл да направи или наруши потенциалния ви наем – така че бъдете наясно с вашите нужди и желания, но не забравяйте да проявите уважение.

Вашият основен приоритет е да бъдете добър наемател / наемодател. И най-вече, не забравяйте, че наистина е много просто, защото и двамата имате една и съща цел: и двамата сте в това за успех, лекота и спокойствие.