fbpx

Compare Properties Title

Сравни
Можете да сравните само 4 имота, всяки добавен новаимот ще замени първя от сравнението.

Блог

Как 5G ще промени дизайна на сградите

Не е лесно да бъдеш „Следващото поколение“. Очакванията към бъдещето пораждат вълнение и не малко притеснение. Новата 5G технология обещава вълнуващи неща. Всичко, от бързи скорости и висока плътност на покритие, до захранване на автономни автомобили и интелигентни улични светлини. Но както всички нововъзникващи технологии, има период на растеж. В момента 5G е в ограничен мащаб.

Как 5G и WiFi играят в нашия свързан свят?

В момента доставчиците на интернет услуги (ISP) трябва да изграждат по-стабилни мрежи, ако искаме да се наслаждаваме на по-бързите скорости и производителността както на WiFi, така и на 5G. 5G няма да замести WiFi за една нощ. Засега потребителите все още могат да разчитат на 5G-съвместими смартфони и устройства само с Wi-Fi, защото появата на новите технологии ще бъде постепенна.

Независимо от това, WiFi и 5G ще имат широко приложение, всичко зависи от географските и икономическите фактори.

Все пак 5G не просто ще промени драстично нашето цифрово изживяване, като създаде квантов скок със скорости на интернет, които са 10 пъти по-бързи от широколентовите. 5G мрежите ще повлияят на начина на проектиране на новите сгради и причината е, че технологията изисква обширна мрежа от центрове за микро-данни, антени и клетъчни кули, за да работи, и следователно дизайнът на сградата ще трябва да бъде адаптиран, за да позволи бърза интернет връзка.

Тази нова технологията променя и начина, по който се използва пространството в сградата, тъй като компаниите за недвижими имоти започват да прилагат изкуствен интелект, за да оптимизират оформлението на сградите си, вътрешните и заобикалящите пространства.

Примери в това отношение са всички големи фирми, предлагащи споделено наемане на офиси, който обучават невронни мрежа, за да предскажат най-доброто разпределение и размер на пространствата за заседателни зали: Оказва се, че с автоматичните предвиждания, а алгоритъмът дава 40% по-оптимални резултати от аналогичният използващ хора при прогнозиране на използването на пространство.