fbpx

Compare Properties Title

Сравни
Можете да сравните само 4 имота, всяки добавен новаимот ще замени първя от сравнението.

Блог

Петък, 13-ти и суеверията свързани с дома!

Независимо дали по принцип ви е страх от числото 13, страдали сте от лош късмет на този ден или просто смятате, че е най-добре да сте по-внимателни, когато петък се пада 13-ти, добре е да добавите малко късмет, който да предпазва от лошо влияние дома ви. В различните държави, хората се опитват да опазят домовете си от зли сили по странни и разнообразни начини.

Няколко прости съвета за късмет в дома.

Живеете в къща и имате веранда. Оцветете я в синьо!


В южноамериканската култура се смята, че синята боядисана веранда (по-специално тавана), държи лошата енергия далеч от дома ви. Това произтича от вярата, че спиртните напитки не могат да се смесят с вода и по този начин използването на този воднист оттенък боя ще защити дома ви от “неспокойни” духове.

Закачете подкова до вратата на дома си


Независимо дали искате да “поканите” малко допълнителен късмет във Вашата къща или просто да използвате късмета на влизащите в дома ви, няма как да сбъркате с подкова, поставена около входната врата! Традициите се различават в  съветите дали подковата трябва да бъде поставена отдясно или от лява, дали да е обърната нагоре(за да събере късмет) или с главата надолу (за да предложи късмет на другите).

Боядисайте входната врата в червено


Жизнерадостен модерен цвят на входната врата никога не е излишен и винаги привлича добра енергия, но един цвят се смята, че носи късмет и гони злите сили от дома ви. Боядисването на входната врата в червено е традиция, която идва от много различни култури. В китайската философия по фън шуй червеното е мощен цвят, свързан с енергията на огъня. В американската традиция червената врата е сигурен знак за посрещане. И накрая, в Шотландия, червена врата показва, че собственикът на жилището го е купил без ипотека.
Къде си държите обувките

Според суеверия, поставянето на обувки на високо в шкаф или маса до вратата носи нещастие на човека, който го прави. Това вярване идва от стара традиция във въгледобива, където обувките на мъртъв човек са се слагали на масата.

Почитайте Слънцето


Ако не искате да внесете лош късмет в дома си, не бива да метете през нощта – поне, не според тази традиция от Индия. Не е ясно дали чистенето нощем носи нещастие в дома ви, вероятно истинската истина е,  че преди появата на електричеството, метенето през нощта е можело да доведе до неволно изхвърляне на нещо ценно по погрешка!

Поставете жълъд на прозореца


Искате ли да пазите мълниите да не удярят къщата ви? Според старо норвежко суеверие, поставянето на жълъд на прозореца може да защити дома мълния и да донесе късмет. Днес дръпнатите завеси във формата на жълъди са популярен начин за пренасяне на тази традиция в домовете на норвежците.


Пазете огледалата в дома си


Ако искате да избегнете цели 7 години ужасен късмет, не чупете огледало в дома си! Това суеверие датира от времето, когато огледалата не са били широко достъпни. Древните гърци смятали, че счупването на отледало е сходно със нарушаването на душата. По-късно огледалата били скъпи и освен лош късмет, са водели и до големи разходи.


Ако домът ви няма късмет (или просто търсите ново място, Финансимо може да ви помогне! Свържете се с някой от нашите брокери, за да намерите идеалния дом за вас. А след това излезте на двора с четката за боядисване и започнете да творите! По-добре е да сте в безопасност, отколкото да съжалявате, нали?