fbpx

Compare Properties Title

Сравни
Можете да сравните само 4 имота, всяки добавен новаимот ще замени първя от сравнението.

Блог

3 стъпки, които всеки собственик на нов дом трябва да предприеме

Малко неща са по-вълнуващи от това да направиш стъпката от наемател до собственик на дом за първи път. Да бъдеш пометен от цялото вълнение е прекрасно усещане, но някои собственици на първо жилище се замайват и правят грешки, които могат да застрашат всичко, за което са работили толкова усилено. Следването на редица практически стъпки в началото на преживяването, може да спести време, пари и усилия на новите собственици по-късно по пътя.

Не прекалявайте с разходите по обзавеждане.

Току-що сте платили голяма част от спестяванията си за авансово плащане, разходи по прехвърляне и такси, и разходи по премсетването. Парите са много за повечето собственици на първи къщи. Спестяванията им не само се изчерпват, но и месечните им разходи също са често по-високи, благодарение на новите разходи, които идват с придобиването на дом.

Всеки иска да обзаведе своя нов дом по най-перфектния начин и да приключи с този въпрос за следващите 10 години. Впускайки се в огромни разходни в желанието си да подобрим съществуващото вече обзавеждане и интериор, може да излезе много солено. Дайте си време да се приспособите към постоянните месечни разходи за новия дом и да възстановите спестяванията си – точно онези кухненски шкафове ще ви чакат и след няколко месеца.

Наемете квалифицирани майстори

Не се опитвайте да спестите пари, като правите подобрения и ремонти, за които не сте квалифицирани да правите. Вашият дом е не само вшия дом, но и вашата инвестиция. Той заслужава същото ниво на грижа и внимание, което бихте отделили на всичко друго, което високо цените.

Няма нищо лошо в това сами да боядисате стените, но ако в гаража ви няма окабеляване за електрически отварач, не си играйте с медното окабеляване. Наемането на професионалисти да вършат работа, която не знаете как да направите, е най-добрият начин да поддържате дома си в отлично състояние и да избегнете нараняване.

Напревете добра застраховка.

Вашият ипотечен кредитор изисква не само да закупите застраховка на собствениците на жилища и на жилището. Но това не е единственото застрахователно покритие, което ви е необходимо като собственик на жилище. Ако споделяте дома си с всеки, който разчита на доходите си, за да плати ипотеката, ще ви е необходима застраховка живот с това лице, посочено като бенефициент, за да не загуби къщата, ако умрете неочаквано. По същия начин ще искате да имате застраховка за доходи от инвалидност, която да замести доходите ви, в случай , че не можете да работите.

Ако например сте едноличен собственик, може да искате да помислите а смяна на юридичесото състояне за по-голяма правна защита на вашите активи.

С голямата свобода да притежавате собствеб дом идват големи отговорности. Трябва да управлявате финансите си достатъчно добре, за да поддържате дома достатъчно добре, за да защитите инвестициите си и да запазите семейството си в безопасност. Не позволявайте вълнението да сте нов собственик на жилище да ви доведе до лоши решения или пропуски, които застрашават вашата финансова или физическа сигурност.